Voucherele bucureștenilor, obținute pentru biciclete, trebuie declarate ca venituri impozabile. Cât e impozitul

Voucherele bucureștenilor, obținute pentru biciclete, trebuie declarate ca venituri impozabile. Cât e impozitul1 min read

Cei care au primit în 2018 vouchere pentru biciclete de la Primăria Municipiului București sunt obligați să depună anul acesta Declaraţia Unică şi să plătească un impozit de 10% pentru venitul obținut, după cum le-au spus celor de la Profit.ro, reprezentanții ANAF.


Declaraţia Unică poate fi depusă doar online, prin intermediul serviciului Spaţiul Privat Virtual (SPV), în baza creării unui cont pe respectiva platformă.

Amenda pe care ANAF o aplică celor care nu-și respectă obligația de a depune Declarația Unică este cuprinsă între 50 de lei și 500 de lei.

Voucherele bucureștenilor, obținute pentru biciclete, trebuie declarate ca venituri impozabile
Voucherele primite din partea PMB pentru achiziția unei biciclete trebuie declarate la ANAF

Pentru cei care au deschis televizoarele mai târziu, amintim că circa 25.000 de bucureşteni sunt așteptați de cei de la ANAF să depună Declaraţia Unică pentru voucherul din 2018 şi să achite impozitul de 50 de lei.

La momentul apariției ideii acordării de vouchere de biciclete de către Primăria Capitalei, comunitatea de biciliști a tras un mare semnal de alarmă. Astfel, încă de la ședința Consiliului General au fost oferite contra argumente proiectului, inclusiv d.p.d.v. al mecanismului de acordare. Totul în van, deși PMB prin d-na. primar Gabriela Firea a avut și are mereu trimise idei prin care să încurajeze în mod real și simplu mersul cu bicicleta, în detrimentul folosirii mașinii. Despre aceasta am povestit și noi celor de la Ziare.com aici sau aici.

HcB crew

Leave a Reply