Deutsche Bahn încurajează călătoriile cu trenul și bicicleta prin reducerea tarifelor

Deutsche Bahn încurajează călătoriile cu trenul și bicicleta prin reducerea tarifelor1 min read

Vești bune din Germania: Deutsche Bahn încurajează călătoriile cu trenul și bicicleta. Pe scurt, tarifele Deutsche Bahn pentru călătoriile mai lungi de 50 km au fost micșorate. Aceasta reprezintă o măsură clară de încurajare a folosirii mijloacelor transport alternativ. Este un răspuns direct de combatere a efectelor climaterice prin luarea de măsuri imediate.
În plus, dacă iei bicicleta cu tine pe tren, reducerea este și mai mare. O măsură care vine în detrimentul folosirii mașinii.

Deutsche Bahn încurajează călătoriile cu trenul și bicicleta.
Deutsche Bahn încurajează călătoriile cu trenul și bicicleta prin reducerea tarifelor

Reducerea tarifelor are loc pentru prima dată în 17 ani. Este o măsură de protecție a mediului prin care se dorește ca folosirea trenului să devină mai atractivă, în detrimentul deplasărilor cu mașina. Astfel, pentru călătoriile mai lungi de 50 km pe trenurile Intercity Express, reducerea este de 10%. Compania a dispus reducerea tarifelor și la serviciile adiționale sau speciale, ca de pildă transportul bicicletelor pe tren. Deutsche Bahn crede că reducerea de preț va fi resimțită de 5 milioane de călători pe an.

Deutsche Bahn este cel mai mare furnizor de servicii de căi ferate din Germania. Este o companie privată în care statul este singurul acționar. Planurile de vânzare a 49.9% din acțiunile companiei către furnizori privați au fost abandonate la sfârșitul crizei din anii 2007-2008.

HcB crew

Leave a Reply