HaicuBicla

Căutăm 30 de adrese

Căutăm 30 de adrese pentru rastele și stații de reparat biciclete

Gândul de-a sta față în față cu autoritățile și să le cerem să facă ceva util pentru comunitatea de bicicliști ne-a adus aici! Iar acum, putem spune tare și răspicat, să se audă peste tot în lume: căutăm 30 de adrese pentru rastele și stații de reparat biciclete.

Ca să recapitulăm un pic, în luna ianuarie ne-am pus pe gândit un proiect util pentru comunitatea de bicicliști, urmare a invitației celor de la primăria sectorului 1 de-a depune proiecte pe bugetare participativă. De la început ne-a ambiționat gândul de-a ieși pe primul loc și avea astfel șansa de-a sta față în față cu autoritățile și să le spunem ce-și dorește comunitatea de bicicliști. 🙂

În luna februarie am depus proiectul. În luna martie am făcut cu toții cunoștință cu pandemia, iar după ce ne-am obișnuit cu noul normal, v-am invitat să ne votați proiectul, în cadrul primei etape de vot.

Luna mai a fost luna cu etapa a doua de vot și cea decisivă. În acea perioadă citeam aproape zilnic știri internaționale din care reieșea cum anul 2020 devenea pe plan mondial anul bicicletei, la ieșirea din starea de urgență, ca metodă de prevenție în fața virusului și reluării activităților cotidiene în siguranță. Toate acele știri ne-au dat energia necesară de-a promova proiectul nostru în media și strânge voturile necesare pentru a ieși pe primul loc.

Mobilitate urbană în sectorul 1
Mobilitate urbană în sectorul 1

Ca ocupanți ai primului loc, am avut ocazia să ne întâlnim cu reprezentanții autorităților locale de la sectorul 1. Unele din principalele puncte pe care l-am cerut, recunoaștem chiar insistent, a fost cel legat de siguranța bicicletelor (în cazul smulgerii rastelului, bicicleta să rămână asigurată prin antifurt) și utilitatea rastelurilor (să fie un suport de sprijin pentru bicicletă, fixarea bicicletei în 2 puncte – roată față – cadru // roată spate – cadru, legarea oricărui tip de bicicletă, indiferent de dimensiunea roților, cadrului, lungimea antifurtului sau tipul de sistem de frână). Și bine am făcut! Vor ține cont de toate aceste detalii și în plus, pentru o protecție suplimentară în caz de ploi și zăpadă, dorim ca parcările să fie acoperite. 

Veștile bune nu se opresc aici! Am convenit cu reprezentanții proiectului de la sectorul 1 să identificăm în comunitate cele 30 de locuri unde să fie amplasate parcările și stația de reparat biciclete. Locul ideal trebuie să întrunească următoarele condiții:

Ilustrație parcare de bicicletă + stație de reparat biciclete
Ilustrație parcare de biciclete + stație de reparat biciclete
 1. Să fie pe raza sectorului 1;
 2. Să aibă 10-15 m.p. și să nu fie spațiu verde // nu mai mult de 25% din respectiva suprafață să fie spațiu verde;
 3. Să fie situat în jurul blocului / blocurilor / caselor de locuit și să aibă acordul asociației de locatari;
 4. Să nu fie pe străzi, șosele, bulevarde etc. pe care circulă STB întrucât acestea aparțin de PMB, chiar de sunt din S1.

Dacă știi un astfel de loc, te rog să ne comentezi până la data de 17 august  la acest articol sau să ne scrii pe mesageria de FB sau pe e-mail la hai@haicubicla.ro. Hai să căutăm 30 de adrese, împreună!

În cazul în care dorești amplasarea la tine la bloc, va trebui să ne ajuți cu OK-ul asociației de locatari.

Mulțumim din toate spițele!

5 thoughts on “Căutăm 30 de adrese pentru rastele și stații de reparat biciclete”

 1. Traian Constantin

  Buna, sunt Co Fondatorul Grupului Floreasca. O sa mediatizam in Floreasca aceasta initiativa frumoasa! O intrebare/rugaminte: Floreasca e impartita in 2 parti intre sectorul 1 si 2. Multe asociatii cu care suntem in contact sunt pe partea sect 2. Exista vreo derogare sa poata beneficia si acestea? Daca da deja blocul meu va asteapta! Multumesc

  1. Bună dimineața! Mulțumim mult de ajutor.
   Legat de întrebare, va trebui să ne limităm doar la sectorul 1, la străzile pe care nu circulă STB (acelea sunt sub PMB).
   Vestea bună este că ne dorim să trimitem și restului autorităților locale, de pildă la S2 ideea proiectului, eventual cu ajutorul grupurilor de inițiativă din sector și să-i facem să implementeze și ei un astfel de proiect.

 2. e loc de rastel in piata amzei 9-11, un spatiu gol in fata magzainului de optica si brutariei artizanale.

  de atelier o fi oare loc in parcul Fantana cu Copii? e cam nefolosit parcul (poate doar de porumbei). E in sectorul 1, in dreptul nr.29 pe strada Pitar Mos.

  succes!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *