Anul acesta, toate prioritățile noastre, viața de zi cu zi ne-au fost modificate. Un motiv în plus să vrem ca ziua de 10 noiembrie, Ziua Internațională a Științei să nu treacă neobservată și să ne alăturăm inițiativei Bike For Science.
Prin proiectul Bike For Science, Bristol Myers Squibb ne provoacă să strângem 50.000 de km (pedalați indoor sau outdoor) în luna noiembrie. Pentru a sărbători într-un mod ingenios 🙂 eforturile tuturor de a pedala în numele științei, compania va demara o competiție de granturi dedicată universităților de medicină și farmacie din țară, menită să ofere finanțare unui proiect de cercetare și inovație științifică al acestora.
Știința și tehnica sunt două elemente esențiale pentru viețile noastre de zi cu zi, în special dacă ne referim la noile descoperiri din domeniul medical. Printre multe alte lecții importante și de impact, ele sunt cele care ne-au arătat că mișcarea este benefică atât pentru corp, cât și pentru minte.

Dacă vrei să susții inițiativa Bike For Science trebuie doar să îți înregistrezi, fie pe STRAVA, fie pe orice aplicație de tracking dorești tura, plimbarea, drumul sau drumurile pe bicicletă dintr-o anumită zi din această lună, antrenamentul (inclusiv pedalatul pe trainer, indoor) și să dai share track-ului pe Facebook sau Instagram, pentru a da dovada distanței parcurse pentru medicină. În plus, adaugă #BikeForScience postării și fă-o publică. Astfel, organizatorii vor putea contoriza mai simplu și rapid km pedalați în numele științei și inovației.
Ce trebuie să facă universitățile de medicină și farmacie din România?
Pentru a putea accesa grantul Bike For Science, reprezentanții universităților trebuie, la rândul lor, să își înscrie proiectul de cercetare în competiție până la sfârsitul lunii aprilie 2021, prin trimiterea unui e-mail la adresa contact@bikeforscience.ro. Ideile trebuie prezentate în maximum 10 pagini și să explice scopul cercetării, nevoia de finanțare și metodologia de studiu propusă. Suma maximă care poate fi accesată prin grantul Bike for Science va fi stabilită ulterior.
La finalul perioadei de înscriere, proiectele vor fi jurizate de o comisie formată din mai mulți membri independenți care vor analiza toate cererile de finanțare primite în cadrul proiectului.
Luna asta spunem Shut up legs pentru știință! Ce zici, accepți provocarea?
Mulțumim din toate spițele!